کاربران عزیز  باید درباره مشخصات فنی و کیفیت و قیمت محصول فرش ماشینی اصل آگاهی داشته باشید تا بتوانید هنگام خرید به درستی آن را بررسی کنید و پاسخ به سوال : چگونه فرش ماشینی خوب را تشخیص دهیم را داشته باشیم.

در ادامه مهمترین نکاتی که در این زمینه باید در نظر داشته باشید را به صورت مختصر بیان کرده ایم .

تشخیص فرش ماشینی اصل و تقلبی کاشان


اولین عاملی که می توانید آن را به بهترین شکل برای نحوه تشخیص فرش مرغوب در محصول بررسی کنید میزان شانه و تراکم است . شانه به معنی تراکم عرضی و تراکم به معنی تراکم طولی است که بیانگر تعداد گره یا ریشه هایی است که در یک متر از عرض یا یک متر از طول محصول بافته می شوند .

فرش ماشینی اصل و درجه یک به صورت 500 شانه ، 700 شانه ، 1000 شانه ، 1200 شانه و 1500 شانه تولید می شود که دارای تراکم های عرضی و طولی مختلف می شوند .

شما برای خرید این محصول باید تاثیر انواع تراکم را بر کیفیت محصول بررسی کنید تا بتوانید دقیقا متناسب با نیاز خود خرید فرش درجه یک را انجام دهید. پس از این که این که از ویژگی های فرش ماشینی آگاه شدید می توانید بهترین نوع را انتخاب کنید .

برای شانه و تراکم و راه تشخیص فرش تقلبی از اصلی :


10 سانتی متر از عرض محصول را از پشت آن در نظر بگیرید و تعداد گره های آن را شمارش کنید . با 10 برابر کردن این تعداد می توانید به میزان شانه یا تراکم عرضی فرش ماشینی پی ببرید . در ادامه به بررسی دقیقتر فرش اصل میپردازیم. ما در این مقاله راه تشخیص فرش تقلبی از اصلی را پیدا می‌کنیم.

1 – تعداد گره فرش در تشخیص اصل بودن» هم چنین می توانید تعداد گره های موجود در 1 سانتی متر از عرض آن را شمارش کنید و با 100 برابر کردن آن به شانه پی ببرید . تراکم نیز به همین شکل قابل بررسی است و شما می توانید با ده برابر کردن تعداد گره های موجود در 10 سانتی متر و با صد برابر کردن تعداد گره های موجود در 1 سانتی متر به این مشخصه در فرش ماشینی پی ببرید .

2- نخ خاب فرش اصل» در نتیجه اگر برای یک شانه و تراکم مشخص این تعداد کمتر باشد شما می توانید به سادگی به آن پی ببرید . نکته دیگر بررسی جنس الیافی است که برای نخ خاب محصول به کار رفته است . در نام انواع فرش ماشینی گفته شده است که برای نخ های خاب ، تار و پود از الیاف های مصنوعی استفاده می شود که رایجترین آنها نوع آکریلیک و پلی استر است .

با توجه به محصولاتی که امروزه غالبا عرضه می شوند می توان دریافت که نوع آکریلیک دارای کیفیت بیشتر است و نسبت به نوع پلی استر قیمت بیشتر دارد . شما می توانید با شناخت مشخصات هر یک از این الیاف ها به واقعی بودن آنها در فرش ماشینی پی ببرید .

3- برند فرش درجه یک اصل» نکته دیگری که برای تشخیص فرش اصل از غیر اصل اهمیت دارد برند یا مارکی است که در محصول وجود دارد . انواع محصولاتی که در کارخانه و شرکت های مختلف تولید می شوند دارای مارک خاص آن شرکت می باشند .

از این طریق می توان تولیدکننده فرش ماشینی را به سادگی تشخیص داد . این مشخصه به همراه اطلاعات دیگر که شامل مشخصات فنی می باشند روی برچسب پشت محصول درج می شود . تعدادی از کارخانه با داشتن بهترین محصولات توانسته شهرت یابند و به مارک و برند معتبر تبدیل شوند . در نتیجه تقاضا برای این نوع فرش ماشینی افزایش می یابد .

4- فروشندگان فرش تقلبی» در این صورت ممکن است افراد سودجو برای کسب سود از این شرایط سوء استفاده کنند و محصولات تقلبی را با برند معروف به فروش برسانند . برای جلوگیری از این امر می توانید با مراجعه مستقیم به کارخانه فرش ماشینی یا نمایندگی محصول مورد نیاز خود را تهیه کنید . در این صورت از کیفیت و قیمت محصول مطمئن خواهید بود .

5- نتیجه گیری» در نتیجه تشخیص محصولات فرش ماشینی برای خرید با کیفیت اصل و تقلبی کار سختی نیست و با داشتن اطلاعات کافی در مورد آنها می توانید به این نکات پی ببرید . اما برای افراد عادی ممکن است این کار به سادگی انجام نگیرد در نتیجه باید این امر را به کارشناسان بسپارید .

تعداد شانه و تراکم فرش اصل


فرش 700 شانه اصل » این فرش دارای تراکم های مختلفی بوده و به صورت تراکم 1000 ، 2250 ، 2550 و 3000 عرضه شده است که دارای قیمت های متفاوتی نیز می باشد و به صورت 8 ، 10 و 12 رنگ عرضه شده است که تراکم فرش اصل 700 شانه به صورت 2550 می باشد و در صورتی که قصد خرید این فرش درجه یک را از میان تقلبی ها دارید باید این تعداد تراکم را انتخاب کنید.

فرش 1000 شانه اصل » این محصول دارای تراکم 3000 بوده و دارای 8 و 10 رنگ می باشد که به صورت آکریلیک هیت ست شده عرضه میگردد ، در صورتی که فرش هزار شانه با غیر از این مشخصات خریداری کرده اید فرش تقلبی خواهد بود.

فرش 1200 شانه درجه یک اصل » این محصول دارای بهترین کیفیت بوده و با تراکم 3600 و به صورت 8 رنگ عرضه شده است. محصولات فرش 1200 شانه اصل به علت داشتن نخ آکریلیک هیت ست شده به کار رفته شده بدون حساسیت می باشند و پرزدهی نیز ندارند.

در صورتی که فرش هزار و دویست شانه ای را خریداری کردید که دارای این مشخصه های گفته شده نباشد بدون شک فرش مد نظر شما فرش تقلبی برای خرید خواهد بود.

فرش 1500 شانه ماشینی با بهترین کیفیت  » این محصول دارای تراکم 4500 بوده و به صورت 8 رنگ عرضه شده است ، از دیگر ویژگی های آن بافته شدن به وسیله دستگاه HCI3 می‌توان اشاره داشت و همچنین محصولات فرش هزار و پانصد شانه دارای قیمتی بسیار بالا می باشند و به فرش دستباف نیز نزدیک هستند.

نتیجه گیری راه تشخیص فرش تقلبی از اصلی


در صورتی که به دنبال خرید یک فرش اصل و راه تشخیص فرش پلاستیکی برای منزل خود هستید توجه کردن به مواردی همچون تعداد شانه  تراکم ، کیفیت نخ های به کار رفته شده ، تعداد رچ ، ماشین بافت و طرح و نقشه به کار رفته شده دارای اهمیت بالایی است.

شما می توانید با توجه به موارد گفته شده هر فرشی را که میخواهید خریداری کنید مانند یک متخصص مورد بررسی قرار بدهید و در صورتی که دارای مشخصه های یک فرش اصل با تعداد شانه و تراکم مد نظر شما را دارا باشد آن کفپوش انتخابی عالی برای خرید شما خواهد بود.

در صورتی که قصد سفارش محصولات فرش اصل را دارید ، بهترین کار تماس با پشتی بانی سایت می باشد و ما پاسخگوی تمامی پرسش های روزانه شما برای خرید محصولات جدید فرش ماشینی با بهترین کیفیت و قیمت ارزان فرش برای خرید تخفیفی و مناسب می باشم.

تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه در چیست؟

🌺 از نظر تراکم. 🌺
یک تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه از لحاظ تراکم است ؛ همان طور که گفته شد تراکم یکی از شاخصه های اصلی در فرش ماشینی است و با شانه فرش نیز رابطه مستقیمی دارد ، هر چقدر شانه فرش بیشتر باشد تراکم فرش نیز بیشتر خواهد شد به همین دلیل است است که فرش ۱۲۰۰ شانه تراکم بیشتری نسبت به فرش های ۱۰۰۰ شانه و ۷۰۰ شانه دارد. تراکم بالا سفتی فرش را نیز افزایش خواهد داد که در نتیجه فرش ۱۲۰۰ شانه از دو فرش دیگر سفت تر است.

🌺از نظر ضخامت🌺

یک تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه نیز  از لحاظ ضخامت می باشد ضخامت فرش را با توجه به شانه فرش می سنجند که رابطه معکوسی با هم دارند به این صورت که هر چه تعداد شانه ها بیشتر باشد ضخامت فرش کمتر خواهد بود. با توجه به این مسئله ضخامت فرش ۷۰۰ شانه از ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه بیشتر است و ضخامت فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه از ۱۲۰۰ شانه بیشتر خواهد بود. ضخامت بیشتر فرش ماشینی ۷۰۰ شانه سبب می شود اغلب مشتری ها آن را انتخاب کنند تا برای نشستن روی آن مناسب باشد. فرش هایی که ضخامت بیشتری دارند دوام بیشتری نیز دارند.
🌸از لحاظ دوام و لطافت🌸

تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه از لحاظ دوام و لطافت نیز مشهود است. هر چند جنس نخ هایی که در بافت فرش ها به کار برده می شود یکسان است ولی دوام آن ها یکسان نیست ، علت اصلی این تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه این است که هر چقدر شانه و تراکم فرش کمتر باشد ، فرش ضخیم تر می گردد و همین عامل سبب افزایش دوام فرش نیز می شود در نتیجه فرش ۷۰۰ شانه از دوتای دیگر با دوام تر است اما تراکم بیشتر سبب می شود که لطافت فرش بیشتر شود در نتیجه شاهد این هستیم که لطافت فرش ۱۲۰۰ شانه به ترتیب از ۱۰۰۰ شانه و ۷۰۰ شانه بیشتر است.
☘️از نظر مواد اولیه☘️

تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه در به کارگیری مواد اولیه نیز می باشد ، نخ فرش مهمترین ماده اولیه ای است که در بافت انواع فرش به کار می رود. در فرش های ۱۲۰۰ شانه و ۱۰۰۰ شانه نسبت نمره نخ مصرفی ، به فرش ۷۰۰ شانه بیشتر است در فرش ماشینی ۷۰۰ شانه نمره نخ فرش ۱۸ سه لا است ولی در فرش ۱۰۰۰ شانه این نمره ۲۷ و ۳۰ سه لا می باشد. در نتیجه نخ مصرفی موجب می شود فرش ۱۲۰۰ شانه از دوتای دیگر ریز بافت تر باشد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که بافت فرش در ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه مشابه می باشد و از نوع هندلوک است.
🌹از نظر ارتفاع خاب🌹
یک تفاوت فرش ۷۰۰ با ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه در ارتفاع نخ خاب است در فرش ۷۰۰ شانه ارتفاع خاب ۱۱ میلی متر می باشد و سبب می شود از دو قالی ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ ضخامت بیشتری داشته باشد. نخ خاب در فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه ارتفاعی به اندازه ۹ میلی متر دارد و این اندازه در فرش ۱۲۰۰ شانه ۸ میلی متر است. وقتی فرشی ریزبافت تر باشد تعداد گره در آن بالاتر می رود در این حالت می دانیم که وزن فرش ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه نیز ثابت است. از این رو باید خاب فرش در نوع ریز بافت یعنی ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه کمتر باشد.

مفهوم شانه و تراکم

هر فرش دو نوع تراکم دارد: عرضی و طولی

تراکم عرضی فرش (شانه): به تعداد ریشه (گره رنگ) در یک متر از عرض فرش می‌گویند که به نام شانه شناخته می‌شود. برای مثال: قالی ۵۰۰ شانه به این معنی است که در هر متر از عرض فرش معادل ۵۰۰ ریشه (گره رنگ) بافته شده‌است. شانه‌هایی که به‌طور معمول در بازار می‌باشند عبارتند از: ۳۲۰-۳۵۰-۳۸۰-۴۰۰-۴۴۰-۵۰۰-۷۰۰-۱۰۰۰-۱۲۰۰-۱۵۰۰ شانه

تراکم طول فرش (تراکم): به تعداد ریشه (گره رنگ) در یک متر از طول فرش می‌گویند. برای مثال: قالی با تراکم ۷۰۰ یعنی در یک متر از طول فرش معادل ۷۰۰ ریشه (گره رنگ) بافته شده وجود دارد، تراکم‌هایی که به‌طور معمول در بازار می‌باشند عبارتند از: ۷۰۰-۸۰۰-۹۰۰-۱۰۰۰-۱۴۰۰-۲۵۵۰-۳۰۰۰-۳۲۰۰-۳۶۰۰-۴۵۰۰ رج می‌باشد.

(همچنین تراکم طولی با توجه به روش‌های مختلف بافت فرش ماشینی با یکدیگر دارای تفاوت می‌باشد).

هنگام خرید فرش چه مطالبی را حتما باید بدانیم؟

جنس فرش

چند نوع فرش از نظر جنس الیاف داریم که از آنها می‌توان به ۵ مورد پشمی، آکریلیک، پلی‌استر، پلی‌پروپیلن و نایلونی اشاره کرد. ویژگی‌های هر یک از این فرش‌ها در ادامه توضیح داده شده است

۱. فرش‌های پشمی

راهنمای خرید فرش، پشمی

فرش ماشینی پشمی، فرشی است که در تولید آن از نخ پشم (که معمولا از گوسفند به‌دست می‌آید)، استفاده می‌شود. از آنجایی‌که نخ پشم، طبیعی است، بادوام است. همچنین  گرد و خاک را به خود نمی‌گیرد. فرش‌های پشمی به دلیل اینکه نرم هستند، طرفداران بسیاری دارند.

این نوع فرش محکم است و گرما را به خود جذب می‌کند. به راحتی لک نمی‌شود و در صورت لک شدن، بدون دردسر تمیز می‌شوند. اگر اتاق‌تان در بخشی از خانه است که نسبت به قسمت‌های دیگر سرد است، از فرش پشمی برای آن استفاده کنید. البته به دلیل اینکه رطوبت را به خود جذب می‌کند، مناسب مکان‌های مرطوب نیست.

از آنجایی‌که این فرش بادوام است، به درد اتاق‌های پررفت‌وآمد مانند اتاق نشیمن یا غذاخوری می‌خورد. بیشتر فرش‌های پشمی، از نخ صددرصد پشمی تولید می‌شوند. اما در برخی از این فرش‌ها، ناخالصی وجود دارد. یعنی ۸۰ درصد از پشم و ۲۰ درصد نایلون یا پلی‌پروپلین هستند که به فرش پشمی ترکیبی معروف‌اند.

۲. فرش‌های پلی‌پروپلین

۳۰ درصد از بازار فرش، به فرش‌هایی اختصاص دارد که با نخ از جنس پلی‌پروپلین که با نام الفین (Olefin) هم معروف است، تولید شده‌اند. این نوع فرش در برابر رطوبت و کپک، بسیار مقاوم است و مناسب خانه‌هایی است که در مناطق مرطوب زندگی می‌کنند.

از آنجایی که این نوع فرش از دوام خوبی برخوردار است، به خود لکه نمی‌گیرد و همچنین راحت شسته می‌شود، مناسب اتاق‌های پررفت و آمد، به ویژه اتاق کودکان است. درضمن به دلیل اینکه این نوع فرش‌ها بسیار نرم هستند، از آنها برای اتاق خواب هم می‌توان استفاده کرد.

۳. فرش‌های پلی‌استر

الیاف پلی‌استر، به دلیل ظاهر براق و درخشنده‌ای که دارند، یکی از محبوب‌ترین نخ‌ها برای بافت فرش‌اند. در واقع با وجود این نوع الیاف، می‌توان فرش‌های رنگی متنوعی تولید کرد. یکی دیگر از دلایلی که فرش‌های پلی‌استر را محبوب کرده است، ضدلک بودن آنهاست. الیاف پلی‌استر، دارای سلول‌های بسته هستند. یعنی هیچ منفذی ندارند که لکه‌ها به آنها نفوذ کرده و درون فرش باقی بمانند.

البته این نوع فرش نباید در معرض گرد و خاک قرار گیرد، زیرا گرد و غبار به راحتی به روی آن می‌نشیند و از ظاهر خوب آن، کم می‌کند. البته فرش‌های پلی‌استر، به اندازه فرش‌های دیگر مانند نایلونی بادوام نیستند و به درد اتاق‌های پررفت و آمد نمی‌خورند. فرش‌های پلی‌استری در سبک و کیفیت‌های گوناگون و با هر بودجه‌ای در دسترس است.

۴. فرش‌های آکریلیک

راهنمای خرید فرش، ماشینی

اگرچه نمی‌توان فرش ماشینی با الیاف ۱۰۰درصد آکریلیک، پیدا کرد، این نوع نخ با انواع نخ‌های دیگر مانند پشم، ترکیب شده و برای بافت فرش به کار می‌رود. به همین دلیل ظاهر آنها شبیه فرش‌های پشمی است و البته مانند آن نرم و محکم است و به راحتی لکه به خود نمی‌گیرد و شستن آن سخت نیست.  فرش‌‌های از جنس آکریلیک  در برابر رطوبت، کپک و رنگ‌پریدگی مقاوم هستند. اما آنها در برابر مواد شیمیایی قلیایی بسیار حساس‌اند و به رنگ قهوه‌ای در می‌آیند.

۵. فرش‌های نایلون

تقریبا دو سوم الیاف فرش‌های ماشینی از نایلون هستند. این الیاف در برابر گردو خاک و کپک، مقاوم هستند. در ضمن سنگینی وسایل خانه، مانند مبلمان را هم به خوبی، تحمل می‌کنند. فرش‌های نایلونی در رنگ‌های مختلف و زیبا تولید می‌شوند. این نوع فرش، دوام بسیار بالایی دارد.

البته رنگ فرش‌های نایلونی در مدت زمان کمی کم می‌شود و رنگ‌پریده به نظر می‌آیند. فرش نایلونی از نظر قیمت،‌ گران‌ترین الیاف مصنوعی است. بنابراین این فرش، نسبت به فرش‌های دارای الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر، گران‌تر است.